Page content

article content

Uitzichtloze situatie voor personal trainers?

Sommige personal trainers zullen dit als een uitzichtloze situatie ervaren. Maar zijn er dan echt geen mogelijkheden om met je klant bezig te zijn en misschien zelfs nieuwe klanten te vinden? Wij denken van wel en geven daarom regelmatig updates met onze ervaringen en visie. Is dat dan het ei van Columbus? Nee, maar als we erin slagen om jou een beetje op weg te helpen dan is onze missie geslaagd, krachtige marketing in moeilijke tijden!

Mogen personal trainers 1 op 1 lessen blijven geven?

Ja, personal trainers mogen privé lessen blijven geven. Houd wel zoveel mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar. Sporten in groepen is niet gewenst, omdat de 1,5 meter afstand dan niet gegarandeerd kan worden. Om die reden zijn sportclubs gesloten.

(bron rijksoverheid.nl)

Het is dus niet handig om met groepen in de parken te gaan sporten! Wij zien nu dat veel mensen elkaar opzoeken op openbare plekken, op zich begrijpelijk in tijden dat je elkaar nodig hebt maar zeker niet de bedoeling nu. Basketbal velden zijn behoorlijk vol en verschillende bootcamp clubs zijn te vinden in de parken. Ons advies is doe dit niet! Wij hebben met zijn allen een verantwoordelijkheid, neem die ook als fitness professional!

Maar volgens de richtlijnen van de rijksoverheid mogen de personal trainers nu  dus nog wel 1 op 1 training geven. Dit kan een kans zijn, ga hier echter wel zorgvuldig mee om. Potentiële klanten die nu niet in de sportschool terecht kunnen mogen wel 1 op 1 bij jou komen sporten.

Hoe zou je dit aan kunnen pakken?

Ten eerste zorg voor een goede locatie, ga naar de mensen toe, zorg voor een lekker veldje ergens achteraf waar je voldoende afstand kunt houden of doe online een 1 op 1 sessie. Ga geen oefeningen doen waar je elkaar bij moet spotten maar gewoon een goede circuittraining waarbij je afstand kunt bewaren.

Aangepaste tarieven voor personal training

Een voorbeeld van een aangepast tarief is het aanbieden van een aangepast abonnement waarmee potentials die thuis zitten de komende weken bij jou kunnen sporten. Wees inventief, hou niet vast aan het verleden maar pas je aan de situatie aan. Reken je normaal bijvoorbeeld €150,- per maand, biedt dan aan dat je het bestaande sportschool abonnement tijdelijk overneemt geef dit dan als korting op je normale tarief. Zorg er wel voor dat je respect hebt voor je collega ondernemer, het gaat er dan ook niet om dat je leden overneemt maar ze tijdelijk helpt! Voeg hier de mogelijkheid van online trainingen aan toe en zorg voor een voedingsplan om niet teveel aan te komen in deze periode. Facebook live of de story’s op Instagram worden momenteel veel gebruikt als online training platform.

Voor sportscholen geldt natuurlijk hetzelfde, zorg ervoor dat je gebruik maakt van de mogelijkheden die je wel hebt. Als dat inhoud dat je de personal trainingen die bij jou gegeven worden 1 op 1 gaat doen dan is dit ook gewoon een kans!

Wees ook niet bang om gratis tips en trainingen te delen met je volgers, als jij nu zichtbaar bent met onderscheidende content dan heb je straks een voorsprong. Probeer bijvoorbeeld content te creëren waarbij je ouders en kinderen samen laat sporten. Maak ouder kind trainingen waarbij je gebruik maakt van bijvoorbeeld de speelgoed boksbal van de kinderen of verschillende balspellen. Geef bij deze trainingen wel de juiste tips zodat de klant de mogelijkheid heeft om de richtlijnen in acht te nemen.

Laat ook duidelijk zien welke maatregelen jij neemt op basis van de adviezen van het RIVM en de rijksoverheid. Wees hier ontzettend helder over op je social media kanalen en website. De veiligheid van jouw klanten en medewerkers staat altijd voor op. Hou de berichtgeving goed in de gaten en communiceer met je collega’s in de buurt, samen sta je in deze periode sterk. Mocht je hulp nodig hebben in de communicatie met je leden neem dan contact met ons op wij zijn bereid om je in deze periode te ondersteunen.

Wij zijn als Sportleads betrokken bij de branche waar wij in werken. Onze kennis die wij in de markt opdoen delen wij graag met iedereen die in de fitnessbranche werkzaam is. Het eigenbelang is op dit moment ondergeschikt samen zorgen we ervoor dat we een krachtige branche blijven!

Wil jij weten op welke wijze we jou zouden kunnen helpen om in deze tijd toch aan een stabiel klanten bestand te werken? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op voor een gratis marketing scan.

Contact opnemen

Joost de Niet

Mede eigenaar sportleads

 

Comment Section

0 reacties op “Uitzichtloze situatie voor personal trainers?

Plaats een reactie


*